‘Gece gündüz çalışacağız’

OLAY TV’ye özel açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, herşeyin daha iyi olması için gece gündüz çalışacaklarını belirtirken, FETÖ sürecinin de en kısa zamanda bitirileceğini ifade etti.

‘Gece gündüz çalışacağız’

Hükümetteki sürpriz revizyon sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Müezzinoğlu, yarınların bugünden daha iyi olması için gece gündüz çalışacaklarını belirtti.

​OLAY TV’de Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine verilen yeni görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını belirten Müezzinoğlu, “Dün akşam (önceki) başbakanımızın AK Parti hükümetlerindeki eski bakanlara bir yemek daveti vardı. Ben de eski bakan olarak davetliydim. Eski bir bakan olarak gittim. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yemeğe katıldım” dedi. AK parti’de ülkeye ve millete hizmet etmenin alanlarının değişebildiğini belirten Müezzinoğlu, “Ben 14 yılda bunun hemen hemen her boyutunu yaşadım. Önemli olan ülkeye ve millete hizmet etmektir. Bugünden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak bu alandaki pozizyonu, yarınların bugünden daha iyi yapabilme adına geceli gündüzlü çalışacağım” diye konuştu.

İSTİKRARLI BİR DÖNEM

Bakan Müezzinoğlu, istikrarlı bir dönem oluşturmak adına çaba göstereceklerini belirterek, şunları söyledi:

“İşveren-çalışan ilişkisinde vicdani ve hukuki yapıyı bugünden daha iyi yapabilecek bir sistematiği oluşturmak için geceli gündüzlü onlarla birlikte çalışacağız. Bizi en çok ilgilendiren istihdam, iş güvenliği, geleceğe güvenle bakabilmek ve istikrarlı bir dönem. Kişi başına düşen gayri safi milli hasılayı en kısam zamanda artırdığımızda herkes refahta payına düşeni alacaktır.”

BİR AN ÖNCE BİTİRMELİYİZ

15 Temmuz gecesinden itibaren Türkiye’nin birinci gündemi olan FETÖ terör örgütüne yönelik de değerlendirmelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, “FETÖ’yle ilgili olarak biz çok kararlıyız. Bunu bir an önce bitirmeliyiz. 1 – 2 ay içinde herşeyin normalleşeceğini düşünüyorum. Burada önemli ayrıntılar var. Örneğin 17-25 aralık öncesi iletişimler bir mağduriyet oluşturmaz. Ayrıca hüküm giymemiş kimyese zanlı gözüyle de bakmayız” dedi.

Ülkenin kaderiyle kimsenin oynamaması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Kim oynamak istiyorsa onun karşısında  milletçe birlik ve beraberlik içinde duruyoruz. Bu ister Güneydoğu’da PKK olsun, ister Suriye’de YPG olsun bütün bunlarla Türkiye hem bugünkü güvenliğini, hem gelecekteki güvenliğini, istikrarlı pozizyonunu korumak için geri durmayacağız” dedi.

ALA SÜRECİ BAŞARIYLA GÖTÜRDÜ

Bakan Müezzinoğlu, İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılan kendisi gibi Bursa Milletvekili olan Efkan Ala’ya da teşekkür ederek, “Efkan Ala bakanıma ben çok teşekkür ediyorum. En zor dönemde, çok yönlü mücadele verilmesi gereken bir bakanlığı son derece dinamik ve başarılı bir şekilde götürdü” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Bursa’ya ilişkin de “Bursa’nın büyümesine, huzuruna, başarısına katkı sağlayacak çalışmaları, Bursa’daki paydaşlarımızla paylaşarak şekillendireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X