Gecenin dehşeti hava aydınlanınca ortaya çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün gece boyunca devam eden çatışmaların ardından bu sabah bir çok evin hasar gördüğü ortaya çıktı.

Gecenin dehşeti hava aydınlanınca ortaya çıktı

Hakkari Valiliği’nin çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK üyeleri arasında sabaha kadar çatışmalar devam etti.

İlçede sokağa çıkma yasağı devam ederken, gece çıkan çatışmalardan dolayı da birçok ev hasar gördü. Savaş alanına dönen ilçede gerginlik devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde sabah saatlerinde yasağa uymayarak sokağa çıkan bir gruba polis tazyikli suyla müdahale ederken, ilçede ise internet sıkıntısı yaşandığı belirtildi.  

HDP’Lİ ZEYDAN: 3 KİŞİ ÖLDÜ

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova’da yaşanan çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin ise yaralandığını söyledi.

VALİLİK: İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi’nde dün gece saat 23.30’dan ikinci bir duyuruya kadar ilçede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Yüksekova İlçesi’nde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için  5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X