Geciken CAS açıklaması!

Yeşil beyazlı kulüp Bursaspor’un Avrupa’dan men cezasını önümüzdeki sezon itibariyle çekmiş sayılacağını dün resmen duyurdu.

Geciken CAS açıklaması!

UEFA Kulüp Lisans Kontrol Kurulu Yargılama Dairesi tarafından Bursaspor’a verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına CAS nezdinde yapılan itirazın ardından cezanın 2015-2016 sezonu itibariyle çekilmiş sayılacağı açıklanmıştı. 

Önceki gün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından yapılan bu açıklamanın ardından Bursaspor Kulübü dün resmi internet sitesinden gelişmeleri kamuoyu ile duyurdu. Yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:

SENEYE ENGEL KALMADI

“CAS’ın verdiği karara göre; UEFA’nın kulübümüze verdiği 4 sezonluk erteleme cezasının 2015-2016 sezonundan başlayıp 2018-2019 sezonuna kadar geçerli olması iptal edilmiş ve erteleme cezasının 2012-2013 sezonundan itibaren başlayacağı ve 4 sezon boyunca geçerli olacağı yani 2015-2016 sezonu itibariyle kulübümüz hakkında verilen cezanın kulübümüz UEFA kupalarına katılsın veya katılmasın tamamlanacağı kararda açık bir şekilde yer almıştır. Buna göre 2015-2016 sezonunda kulübümüz UEFA kupalarına gitmeye hak kazanırsa 2016-2017 sezonunda UEFA kupalarına gitmesi yönünde bir engel kalmamıştır. Önümüzdeki sezon Bursasporumuzun ertelemeli cezası tamamen sona ermiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Bursaspor Kulübü.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X