Geçit Kavşağı tekrar açılıyor

Mudanya Yolu’nda trafik yoğunluğu yaşandığı gerekçesiyle 2015 yılının Aralık ayında kapatılan Geçit Kavşağı, mahkeme kararıyla tekrar açılacak.

Geçit Kavşağı tekrar açılıyor

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Bursa-Mudanya Karayolu üzerinde ciddi oranda trafik yoğunluğu yaşandığı gerekçesiyle 1.5 yıl önce UKOME Kurulu kararı doğrultusunda doğu-batı aksı trafiğe kapatılan Geçit Kavşağı, mahkeme kararıyla tekrar trafiğe açılıyor. Kavşak kapandıktan sonra bazı vatandaşlar, kararı yargıya taşımıştı. Vatandaşların itirazını haklı bulan Bursa 1. İdare Mahkemesi kavşağın tekrar açılmasına hükmetti. 

Kararı UKOME’ye gönderen Bursa 1. İdare Mahkemesi kararın 1 ay içinde uygulanmasını istiyor. Dün toplanan UKOME Kurulu, yargı kararını değerlendirerek kavşağın tekrar açılmasına onay verdi. 

YÜZDE 10 İNDİRİM

Öte yandan UKOME, geçtiğimiz aylarda doğu bölgesinde gerçekleştirdiği düzenleme çerçevesinde; doğu garajı kapatıldığı için bundan böyle Kestel İstasyonu’na kadar gelen toplu ulaşım araçlarının fiyat tarifelerinde indirim kararı aldı. 

Buna göre; doğu garajı yerine artık Kestel İstasyonu’na kadar gelen Yenişehir otobüsleri 8 liradan 7.5 liraya, 7 lira olan İnegöl minibüseri ise 7 liradan 6.5 liraya indi. Daha önce, köylerden Arabayatağı istasyonuna gelen ve alınan karar doğrultusunda artık son durakları Kestel İstasyonu olan D-13, D-13-A, D14-A, D-15, D-16, D-16-A, D-17, D-18, D-19, D-20, D-21 No’lu besleme hatlarda da yüzde 10 oranında indirime gidildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X