Gedelek festivale hazırlanıyor

Orhangazi’nin turşu ile özdeşleşen mahallesi Gedelek, 5-6 Kasım günlerinde yapılacak olan 3. Gedelek Turşu Festivali için heyecanlı bir hazırlığa başladı.

Gedelek festivale hazırlanıyor

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Gedelek Mahallesi Muhtarlığı ve Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğindeki festival öncesinde, ilk sıkıntının mahalleye girişten itibaren festivalin kutlandığı, stantların kurulduğu Pınarbaşı alanına çıkan yolların bakımı olduğu belirtildi.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener, festivale protokol üyelerinin, konuk sanatçıların, ilçe dışından gelenlerin ve etkinliğe katılan grupların gelip geçeceği yolların biran önce elden geçirilmesinin mahallenin konukseverliği açısından önemli olduğunu ifade etti.

70 STANT KURULACAK

Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez de, bu konuda muhtarlık olarak girişimde bulunduklarını ekledi. Pınarbaşı’nda 50, Gedelek Mahallesi girişinde yol boyuna 20 olmak üzere toplam 70 turşu ve diğer ürün stantlarının kurulacağı Gedelek Festivali programı kapsamında ; halk dansları, kukla oyunları, Çalgıcılar Mektebi’nin yanısıra Foto maraton, Turşuya Yakışan Yemekler, En güzel Stant yarışmalarının yer alacağı etkinlikler, Sanatçı Aydilge konseri ile süslenecek.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X