Gedelek turşucuları ürün sıkıntısı çekiyor

Orhangazi’nin Gedelek Mahallesi’ndeki turşucular, içinde bulunduğumuz turşu üretim sezonunda olumsuz seyreden hava koşulları nedeniyle ürün bulmakta sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyor.

Gedelek turşucuları ürün sıkıntısı çekiyor

NEVZAT OKUMUŞ

Haziran ayı sonlarında başlayan, temmuz ve ağustos aylarında üretimin en üst düzeyine çıkan 80 dolayındaki imalathanede, yıllık 18-20 bin tonluk üretimde düşüş gözlendiği belirtildi. Afyon, Balıkesir, Konya, Çanakkale ve yakın çevreden biberden domatese, havuçtan lahanaya, pancardan sarımsağa kadar ürün temininde zorlandıklarını belirten Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener, “Havaların uzun süre soğuk gitmesinin yanısıra, aşırı yağış ve beraberinde getirdiği dolu afetleri imalatta kullandığımız hammaddeleri bulmada bizi sıkıntıya soktu. Bu konudaki sıkıntılarımızın biri bitmeden diğeri başlıyor. Ağustos ayında düzelir dedik, ama en son Ege yöresinden salatalık konusunda aldığımız dolu yağışı haberi adeta tuz-biber ekti” dedi.

Kooperatif Başkanı Mustafa Şener, diğer taraftan turşuya aldıkları coğrafi işaretin artısını bu sezon görmeyi umduklarını ifade ederek, “Üretim sezonundaki ürün sıkıntısının biran önce bitmesini bekliyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X