Gedelek Turşusu örnek oldu

Orhangazi’nin turşusu ile ün yapan Gedelek Mahallesi’ndeki turşuhaneleri gezen Kaynarca Kaymakamı, edindiği deneyimleri ilçesinde yaşama geçireceklerini söyledi.

Gedelek Turşusu örnek oldu

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ın konuğu olarak Gedelek Mahallesi’nde turşu imalathanelerini gezerek bilgi alan Sakarya’nın Kaynarca İlçesi Kaymakamı Kemal Şahin, ilçesinde ev turşuculuğu olarak kendini gösteren uğraşıyı, katma değer yaratma açısından piyasaya yine ‘ev turşusu’ şeklinde sürmek istediklerini söyledi. 

 

Kaynarca’dan yakın süreçte geçecek olan Ankara-İstanbul yolunun kendilerine ekonomik yarar sağlayacağını düşündüklerini belirten Kemal Şahin, “Gedelek’in ünlü turşularının imalatını görmek ve deneyimlerden yararlanmak amacıyla buradayız. Kaynarca Belediye Başkan Yardımcısı Turan Zengin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Ali Yazıcı, Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Tuncay Yıldız ile birlikte Gedelek’teki turşu imalathanelerini gezdik. Edindiğimiz bilgilerle Kaynarca’ya dönecek ve bunları aktaracağız” dedi.

Kaynarca ekibine eşlik eden Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ın yanısıra, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul, Gedelek Muhtarı Mehmet Dönmez ve Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Sezer, turşu imalathanelerindeki çalışmaları ayrıntılarıyla konuklara aktardılar. 

FİRMALARI KUTLADI

Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Rusya’nın ambargosu nedeniyle güç durumda kalan Antalyalı sebze üreticilerine kapılarını açan ve turşuluk salatalık yüklü tırları kendi imalathanelerine boşaltan Gedelekli 70 firmayı kutladı. Yılmaz, “Antalyalı ihracat firmalarının ekonomik sıkıntılarına çözüm getiren Gedelekli üreticilerinin bu insani girişimlerini alkışlıyoruz. Bu katkılarıyla Gedelek’in turşu gücü de kanıtlanmış oldu” diye konuştu.

Gedelekli turşu firmalarının bugüne kadar 800 ton dolayında turşuluk sebze aldıkları ve anında turşu üretiminde kullandıkları belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X