Gedelek turşusuna büyük ilgi

Turşularıyla ünlü Orhangazi’nin Gedelek Mahallesi esnafı, Ramazan ayının gelmesiyle ürünlerini ilçenin çeşitli noktalarında açtıkları stantlarla sergiliyor. Turşu stantları iftar saatine yakın müşteri akınına uğruyor.

Gedelek turşusuna büyük ilgi

NEVZAT OKUMUŞ

 

Esnaf, turşularını ilçenin Cumhuriyet Alanı başta olmak üzere, değişik noktalarında stant açarak sergiliyor. Gedelek turşularını 8 ila 12 TL arasında değişen fiyatlarla sattıklarını belirten turşucu esnafının tezgahlarını çeşitli sebzelerden üretilmiş türler süslüyor. Turşular arasında kornişon salatalıklar başı çekerken, acı ve tatlı biberlerler içinde jalapeno acı biberi, sivri, misket ve Antalya biber türleri, erik, kelek kavun, pancar, lahana, karışık, sarımsak, havuç, acur, fasulye, patlıcan dolma gibi türler yeralıyor. Turşucu esnafı her tür sebzenin Gedelek’te turşusunun yapılabildiğine dikkat çekiyor.

CORAFİ İŞARET

Gedelek Muhtarı Mehmet Dönmez, “Gedelek turşusunun da artık bir marka haline gelmesini olumlu buluyor ve coğrafi işaretini bekliyoruz. Orhangazi’nin bize gösterdiği desteği restoranlarda da görmek istiyoruz. Gedelek Turşusu sadece bizlere değil, Orhangazi ilçemize de ait. Haliyle şehir içinde ve dışındaki restoranlardaturşumuzun menülere dahil edilmesini bekliyoruz. Bu şekilde ilçemizden geçenlere tanıtımımızı yapmış oluruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X