Gedelek turşusuna coğrafi işaret

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2012 yılında başlattığı süreç tamamlandı.

Gedelek turşusuna coğrafi işaret

NEVZAT OKUMUŞ

Gedelek turşusu’nun geçen yıl ‘Coğrafi İşaret’ almaya hak kazanmasının ardından, Türk Patent ve Marka Kurumu da onayı verdi. Böylece süreç tamamlanmış oldu.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından gerçekleştirilen Coğrafi İşaret Takdim Töreni’nde, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu Coğrafi İşaret Tescil Belgesini, Bilim ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ın elinden aldı.

Efendioğlu, “Gemlik zeytiniyle, İnegöl köftesiyle, Kemalpaşa tatlısıyla, ellerinde bulundurdukları Coğrafi işaretleri sayesinde daha çok anılırken, artık Orhangazi’de turşusuyla anılacak. Böylece ilçemiz ekonomisine önemli katkı sağlayan turşumuz daha da fazla katma değerle piyasada yerini alacak” dedi.

Resmi ilan süresi sonunda aldıkları belgenin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini dile getiren Efendioğlu, ”Amacımız, turşumuzun marka değerini artırarak, ürüne ticari açıdan hak ettiği değeri kazandırmaktı. Sonunda yaptığımız tüm bu çalışmalar neticesinde, coğrafi işaretimizi aldık” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X