Gedelek`te turşu festivali

Turşunun başkenti olarak bilinen Gedelek, 1. Turşu Festivali ile bayram yerine döndü. Çeşitli etkinliklerin renk kattığı festivalde, turşu çeşitleri de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Gedelek`te turşu festivali
NEVZAT OKUMUŞ
 
Orhangazi 1. Gedelek Turşu Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Konuklar, Mehter Takımı eşliğinde mahalle meydanından 40 dolayında tanıtım standının açıldığı festival alanına kortejle geldi.
 
Festivalde turşu emektarlarına Vali Münir Karaloğlu tarafından armağanlar verildi. Konukların lezzet testi, cumhuriyet çınarı dikimi ve festival yemeği ile süren festivalde ayrıca, turşu ve şarkı yarışması, turşuya yakışan yemekler yarışması, festival anasının seçimi, kukla gösterisi, çocuklara yönelik animasyonlar, halk dansları yer aldı.
 
COĞRAFİ İŞARET
 
AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın ile birlikte AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un da katıldığı festivalde Menşe Bursa Projesi ile il çapında 19 ürüne coğrafi işaret alma çalışmalarının sürdüğünü belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bursa’da çilekten kestaneye, armuttan böğürtlene birçok ürüne bayram, festival gibi etkinlikler yapılıyor. Turşumuza da festival yapma zamanı geldi” dedi
 
TURŞU İLÇENİN MARKASI
 
AK Parti Bursa Milletvekili Orhangazili İsmail Aydın, Gedelekli turşucuların desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, turşunun hakettiği değeri bulacağını ifade ederken, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da, turşunun ilçenin bir markası olduğunu ifade etti. Çağlayan, Orhangazi’nin tarım ve sanayi konusundaki değerlerine dikkat çekti. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ise, üretilen 50 bin ton turşunun dünyanın dört bir yanına ihraç edildiğini ve 7 milyon doları ihracat olmak üzere 110 milyon lira ciro yapıldığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X