Geleceğe dönüş otobüsü Bursa’ya geldi…

Geleceğe Dönüş Otobüsü, 8-9 Şubat tarihlerinde Nilüfer Gençlik Merkezinde Bursa ile buluştu.

Geleceğe dönüş otobüsü Bursa’ya geldi…

Geleceğin Bilimi Platformu tarafından, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında hazırlanan Geleceğe Dönüş Otobüsü Projesi’nin pilot çalışması Bursa Nilüfer Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gençlerde bilim merakı uyandırmak ve bilimsel farkındalık kazandırmak amacıyla hazırlanan projenin ilk gününde Prof. Dr. Talip Alp, Hayrettin Akpınar, Dr. Uğur Özen ve Dr. Muhammed İkbal Alp gibi alanında uzman hocalar tarafından verilen eğitici seminerlerin ardından, multidisipliner temalarla hazırlanan atölyeler gerçekleşti.

Bedenin Geleceği, Ben Bilmem Genim Bilir, Beslenme ve Sağlıklı Yaşam, Cezeri Robotik ve Kodlama, İçinde Yaşadığımız Maskeler, İlkyardım, Sosyal Girişimcilik gibi atölyeler ile bilimin her alanından temel bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Projenin temel hedeflerinden bir diğerinin hayata geçtiği 2. günde ise lisans öğrencileri, gençlik merkezi çalışanları ve öğretmelere yönelik bilimsel farkındalık eğitimi verildi.

Projenin ana çalışmasının 10-19 Nisan tarihlerinde Mardin’de gerçekleşmesi planlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X