Geleceğin bilim insanları  MOBEL ile yetişecek

Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin düşünme becerisini geliştirmek ve ezbercilikten uzak, yeniliklere açık bireyler olarak yetişmeleri amacıyla Mobil Bilgisayar Eğitim Laboratuvarı (MOBEL) projesini başlattı. 

Geleceğin bilim insanları  MOBEL ile yetişecek

Bilgisayar laboratuvarı bulunmayan ya da laboratuvarları yeterli donanıma sahip olmayan eğitim kurumlarındaki öğrencilere ulaşılması hedeflenen proje kapsamında, Osmangazi Emine Hasan Özatav Ortaokulu, Yıldırım Şirinevler İmam Hatip Ortaokulu ve Osmangazi Hatice Salih İmam Hatip Ortaokulu’ndan 826 öğrenci robotik kodlama eğitimlerini başarıyla tamamladı.

6 HAFTA SÜRECEK

Projenin sunumları da Emine Hasan Özatav Ortaokulu’ndaki törende yapıldı. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, MOBEL Projesi’nden dolayı Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander‘e teşekkür plaketi verdi. Tören sonrasında ise öğrenci sunumlarının sergilendiği proje stantları ve eğitim aracı gezildi. 

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirecek olan proje, 6 hafta boyunca 12 kişilik sınıflarda devam edecek. 15 farklı grubun eğitim aldığı projede, eğitim dönemi süresince 180 öğrencinin eğitimi tamamlaması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X