Geleceğin dansçıları Osmangazi’de yetişecek

Osmangazi Belediyesi yeni dönemde yetiştirilecek dans tutkunlarına kapılarını Eylül ayında açıyor.  Başkan Dündar, tüm sanatseverleri kursa davet etti. 

Geleceğin dansçıları Osmangazi’de yetişecek

Osmangazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Gösteri Topluluğu, bu yıl da geleceğin dansçılarını yetiştirecek. Vatandaşlara hem mesleki eğitim, hem de sosyal aktivite sunmak amacıyla düzenlenen kurs, Eylül ayından itibaren haftanın iki günü Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Uzman eğitmenler eşliğinde halk danslarının tüm inceliklerini öğrenecek kursiyerler, yaptıkları çalışmaları yıl sonunda sahneleyecek. Topluluğun ana kadrosuna seçilecek dansçılar, yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli etkinliklere de katılmaya hak kazanacak. 

DÜNDAR’DAN KURSA DAVET

Türk kültürünün vazgeçilmez öğesi olan halk danslarının geniş kitlelere yayılması gerektiğini vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Halk Dansları Gösteri Topluluğumuz, kurulduğu günden itibaren birçok önemli organizasyona imza attı. Ülkemize ait 25 farklı oyunu sahneleyen topluluğumuz, bugüne kadar 5 binin üzerinde dansçı ve halk dansları eğitmeni yetiştirdi. Halk dansları bizim kültürel değerimizdir. Bize düşen, bu değeri gelecek nesillere taşımaktır. Bu vesileyle tüm sanatseverleri kursumuza davet ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X