Geleceğin iş gücü yetiştirilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dijitalleşen sanayide nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanabilmesinin ülke açısından oldukça önemli bir konu olduğunu söyledi.

Geleceğin iş gücü yetiştirilecek

Bilgi ve iletişim teknolojileri ile Ar-Ge alanlarında gelişen teknoloji ve üretim süreçlerinin değişimiyle yeni mesleklerin ortaya çıkacağına işaret eden Selçuk, bazı mesleklerde ise iş gücü talebinin artacağını kaydetti. Nitelikli iş gücüne duyulan ihtiyacın çok yüksek olduğu bir süreçten geçildiğinin altını çizen Selçuk, ‘’Günümüzde iş gücünden beklenen en kritik özellik, disiplinler arası yeteneklere sahip olması ve bunları hayata geçirebilmesidir. Bu sebeple bireylerin dijital çalışma ortamıyla baş edebilmek için gerekli becerileri kazanması ve dijital dönüşümle ortaya çıkan yeni dijital becerilere hazır olması gerekmektedir” dedi.

KURSLAR YENİDEN TASARLANACAK

İşkur’un geleceğin mesleklerine daha da ağırlık vereceğini dile getiren Selçuk, mesleki eğitim kurslarının yapısının 2020 yılı sonuna kadar teknolojik gelişmeler çerçevesinde ortaya çıkacak ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden tasarlanacağını ifade etti. Bakan Selçuk, ‘’İşkur ile 21’nci yüzyılın iş gücünü yetiştiriyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X