Geleceğin müzisyenleri ‘Sevgi Akademisi’nde yetişiyor

Yıldırım Müzik Akademisi’nde eğitim gören bin 362 dezavantajlı kursiyer, eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Geleceğin müzisyenleri ‘Sevgi Akademisi’nde yetişiyor

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren roman vatandaşlar, engelliler, yetimler, yoksullar ve kimsesizler gibi dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı amaçlayan Müzik Akademisi’nde yıl boyunca eğitim gören 362’si engelli, toplamda bin 362 kursiyer eğitimlerini tamamlayarak başarı belgesini almaya hak kazandı. 

Alanında uzman müzisyenler tarafından keman, gitar, klarnet, piyano, bağlama, ritim, yan flüt, bağlama ve ney enstrümanlarının teorik ve pratik eğitimlerini alan kursiyerler, hünerlerini düzenledikleri yılsonu etkinliğinde sergileme fırsatı yakaladılar. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediyesi bürokratları, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ve öğretmenler ile velilerin katıldığı özel programda hünerlerini sergileyen geleceğin müzisyenleri izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

‘DEZAVANTAJLI BİREYLER HİZMET ÖNCELİĞİMİZ’

Müzik Akademisi’nin bir kaç iyi yürekli insanın girişimiyle hayat bulduğunu ve kısa sürede önemli mesafeler kaydettiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yerel yönetimlerin engellilere karşı toplumun her kesiminden daha fazla sorumlukları olduğunu vurguladı. 

Bu tür sosyal içerikli projelerin daha yaygınlaşması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Edebali, “Müzik Akademisi, tüm Türkiye’de uygulanması gereken örnek bir proje. Bu, bizim hayata tutunmak, kendilerini kanıtlamak isteyen engelli kardeşlerimize borcumuz. Öğrencilerimizin başarıları, kendilerine küçük bir fırsat verilen kocaman yüreklerin neler başarabileceklerinin göstergesi. Ayrıca bu akademimizin dostluğun kardeşliğin paylaşmanın şehri Yıldırım’da faaliyet gösteriyor olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi. İlerleyen dönemde Müzik Akademisi’ne kendilerine ait, daha donanımlı bir fiziksel mekân kazandırmak için proje hazırlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Edebali, çok yakında 12 bin 612 metrekare alanda inşasına başlanacak ve yine Türkiye’de bir başka örneği olmayan, bünyesinde rehabilitasyon merkezleri, fiziksel ve psikolojik destek bölümleri, eğitim birimlerinin yanı sıra, ticaret ve pazarlama bölümlerinin bulunacağı Engelli Yaşam Merkezi’nin de Yıldırım’a kazandırılacağı müjdesini verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X