Gelecek adına umut saçıyor! Bursaspor’da ondan mutlusu yok

2,5 sezon sonra yeşil beyazlı formayla sahaya çıkan Cristobal Jorquera gelecek adına umut saçtı… Kırşehir Belediye ile oynanan kupa maçında 66. dakikada Bruno’dan kaptanlık pazubandını devralan Şilili orta saha, klas hareketleriyle ligin ikinci yarısında Bursaspor’un en önemli kozu olacağını gösterdi.

Gelecek adına umut saçıyor! Bursaspor’da ondan mutlusu yok

Ziraat Türkiye Kupası 4.Eleme Turu’nda dün Kırşehir Belediyespor ile karşılaşan Bursaspor’da en çok Cristobal Jorquera’nın sahalara nasıl döneceği merak ediliyordu. Daha önce 2,5 yıl yeşil beyazlı formayı giyen ve ağır sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Jorquera yedek soyunduğu maçın 66. dakikasında Massimo Bruno’nun yerine oyuna dahil oldu. Bruno’dan kaptanlık pazubandını da devralan Şilili orta saha oyuncusu böylece 1453 gün sonra Bursaspor formasıyla Bitci Timsah Park’a çıkmış oldu.

KLAS PASLAR

Eski formuna ulaşmak için Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yoğun çalışmalar yapan ve ilk kez resmi maçta kendini deneme fırsatı bulan Cristobal Jorquera karşılaşmanın uzatmaya gitmesi nedeniyle 54 dakika sahada kaldı. Bu sezon ilk kez resmi bir maçta süre alan 33 yaşındaki futbolcu attığı klas paslarla eski günlerini hatırlattı. Tam forma girmesi için bir aylık süreye daha ihtiyacı olduğu belirtilen Şilili futbolcunun ligin ikinci yarısıyla birlikte Bursaspor’un en önemli kozlarından biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

527 GÜN SONRA DÖNDÜ

Karşılaşma öncesinde, “Son maçtan tam 527 gün sonra… Bu günün bir daha gelmeyeceğini düşündükten sonra tekrar geri dönüyorum” notuyla paylaşımda bulunan Jorquera kısa süre de olsa yeniden forma giymenin mutluluğunu yaşarken, takım arkadaşlarından tebrikleri de kabul etti. Jorguera en son Fatih Karagümrük ile 1.Lig’de oynarken sakatlık geçirmiş ve 24 Haziran 2020’de çapraz bağlarından ameliyat olarak uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X