Gelecek meyvecelikte

Mobilyanın başkenti İnegöl’de, meyvecilğin de önemli bir sektör haline gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda üzerinde meyvecilik yapılan alanın 100 bin dekarın üzerine çıkarılması hedefleniyor.

Gelecek meyvecelikte

SADULLAH ORGAN

İnegöl genelinde meyveciliğin daha da geliştirilmesi için yeni meyvecilik alanlarının oluşturulmasına büyük önem veriliyor. 

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ilçede  meyveciliğin daha da gelişmesi gerektiğini, bunun için de 90 bin dekarlı meyvecilik alanının 100 bin dekar alanın üzerine çıkması gerektiğini belirtti. Müdür Doğru, ‘İnegöl’de şu anda bütün alt tür meyve yetişiyor, üretimi yapılıyor. Meyvecilik İnegöl’ün geleceği. İnegöl toprağı meyvecilik için Allah vergisi çok verimli. Babasultan Barajı’nın da devreye girmesi ile birlikte, meyvecilik türlerinin ve alanlarının artması gerekiyor. Üreticilerden ricam yavaş yavaş tarla tarımını terk ederek, meyveciliğe yönelmeleri. Meyvecili alanını 90 bin dekar değil de 100 bin dekarın üzerine çıkarmamız gerekiyor’ dedi. 

SİGORTA KAPSAMI GENİŞLEDİ 

Meyveciliğin sigorta kapsamının genişlediğini belirten İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ilçede meyveciliğin daha da yayılması gerektiğini söyledi. Doğru, ‘Özellikle ana ürünümüz şeftali, armut, kiraz, elma gibi ürünlerin sayısını ve çeşidini arttırmamız gerekiyor.  Tarım biliyorsunuz stratejik bir sektör. Tabiata bağlı inişli çıkışlı grafik izliyor ama stratejik, olmazsa olmaz. Mobilyanız çok iyi olsun, araç makineniz çok iyi olsun ama tarım ve gıda olmadan bir şey ifade etmiyor sonuçta. İnsanlar olduğu sürece bu sektör devam edecek’ ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X