Gelecek planlaması için el birliği

Orhangazi`nin bugüne kadarki imar durumunun çok da iç açıcı olmadığını ifade eden Çağlayan, geleceği planlarken ilçenin tarım ve sanayi kenti olduğu gerçeğinin de unutulmamasını istedi.

Gelecek planlaması için el birliği
NEVZAT OKUMUŞ
 
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin geleceğini planlamak adına ilçede faaliyet gösteren mimar ve inşaat mühendisleri ile bir araya geldi.
 
İlçede faaliyet gösteren tüm mimar ve inşaat mühendislerinin davet edildiği toplantıda, amacın ilçenin şehirleşmeyle ilgili geleceğe dair görüşleri almak olduğunu ifade eden Çağlayan, üç ana başlıkta topladığı hedefleri açıkladı. Bunların ilçenin gelecekteki imar durumuyla ilgili şehirleşme ve şehir planının görüşülmesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Orhangazi Belediyesi İmar Dairesi ile mimar ve mühendislerin yaşadıkları sorunların masaya yatırılması olduğunu belirten Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin bugüne kadarki imar durumunun çok da iç açıcı olmadığını söyledi. Bundan sonrası için imar konusunda, şehrin imarının gelecekte daha iyi olması adına ve yeni imar alanlarının en yetkili ve teknik bilgisi yüksek olan isimlerle görüşülmesi daha mantıklı olduğunu ifade eden Çağlayan, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.
 
SAĞLIKLI PLANLAMA
 
Orhangazi’nin hem tarım hem de sanayi kenti olduğu gerçeğine de yer veren Çağlayan, geleceği planlarken bu gerçeğin göz önünde bulundurulması gerektiğini, otoyolun Orhangazi’den geçişi ile birlikte öngörülen nüfus ve sanayi yoğunluğu için de önlemler alınması zorunluluğunu dile getirdi. Toplantı, özellikle imar ve kentsel dönüşüm konusunda ilçenin tüm dinamikleri ile sık sık bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunulması mesajıyla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X