‘Gelecek planlanacak’

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, Cihatlı Mahallesi’nden Kumla ve Karacaali sırtları ve Haydariye Mahallesi’ne kadar olan zeytin vasfını yitirmiş, bakımsız arazilerin imara açılmasını istediklerini söyledi.

‘Gelecek planlanacak’

CEMAL KIRGIZ

Kumla Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesinin de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edildiğini belirterek, Gemlik’te 50-60 bin insanın hayatının risk altında olduğunu söyledi. 

İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, Zeytin Koruma Kanunu, Mera Kanunu ve Orman Kanunu’ndaki engellerin aşılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Cihatlı Mahallesi mevkiinden, Kumla ve Karacaali sırtlarına, Haydariye Mahallesi çevresine kadar olan zeytinlik vasfını yitirmiş, ormanlaşmış, bakımsız arazilerin imara açılmasını istiyoruz. Gemlik’in dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesi de alüvyon balçık arazi üzerine inşa edilmiş. Bizim için en değerli varlık insandır. Gemlik’te 50-60 bin insanın hayatı risk altındayken, halka rağmen siyaset yapamayız” dedi.

AĞAÇLAR ZARAR GÖRMEYECEK

Vatandaşa depremsel risk, kentsel dönüşüm, Kumla’ya yönelik hizmet ve yatırımların yanı sıra Kumla İmar Planları hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, insanı da zeytin ağacını da koruyacaklarını ancak en değerli varlığın insan olduğunu ifade etti. 

Hiçbir ağacın zarar görmeyeceğini, sökülen zeytin ağaçlarının hazine arazisine veya başka alanlara dikilebileceğini kaydeden Refik Yılmaz, ilçenin 40-50 yıllık geleceğinin planlanacağını, ilçeye özel yasa çıkması halinde ilçe halkının daha sağlam zeminli arazilerde deprem riskine karşı güven altına alınacağını bildirdi. Yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunu da halka ve muhalefete bıraktıklarını belirten Yılmaz, “Vatandaşın yeri değerlensin, ilçenin önü açılsın. Depremsel riske yönelik, Gemlik’e özel yasa ile kentsel dönüşüm gerçekleşsin. Bunu halk istiyorsa, muhalefet de isterse, olur” dedi.

KUMLA’DAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Bölgede yürütülen ve projelendirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Refik Yılmaz, Kumla Göleti’nin temelinin iki ay içinde atılacağını ve doğalgaz kazılarının iki ay içinde başlayacağını söyledi. 

Yılmaz, kumla alt yapı çalışmalarının da doğalgaz çalışmaları ile birlikte başlayacağını anlattı. Üç yıl önce hizmete giren Kumla sahasının da diğer spor kompleksleri ile destekleneceğini kaydeden Yılmaz, Kumla sahil ve köy içi meydan çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X