‘Gelecek sağlıklı kentlerin olacak’

TÜGİAD Bursa Şubesi’nin video konferans yöntemiyle gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısına katılan Başkan Aktaş, “Tarifi imkansız zor bir süreçten geçiyoruz. Önümüzdeki dönemde şehir sağlığı kavramı büyük önem kazanacak” dedi.

‘Gelecek sağlıklı kentlerin olacak’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin online platform üzerinden gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısına katılarak görüşlerini paylaştı. Toplantıda, şehir sağlığı kavramının önümüzdeki süreçte daha da önem kazanacağını vurgulayan Başkan Aktaş, “Yapılan tüm belediye hizmetleri sağlık sürecinden geçirilmeli. Salgın süreci de gösterdi ki, şehir sağlığı adına belediyelerin yapabileceği çok önemli çalışmalar var. Yeni dönemde şehirlerde sağlık kavramı çok daha ön planda olacak. Tarifi imkansız zor bir süreçten geçiyoruz. Küresel bir sorunla, ulusal manada bir mücadele veriyoruz. Eksiklerimiz mutlaka var ama genelde süreç iyi yönetiliyor. Virüsle mücadele ederken bir yandan da rutin belediyecilik hizmetlerini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“TURİZMDEN DAHA FAZLA PAY ALABİLİRİZ”

Süreçte ciddi mesafe aldıklarının altını çizen Aktaş, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes etkilendi. Ancak avantajlarımız da var. Özellikle turizm konusunda. Bu salgından İspanya, İtalya ve Fransa gibi turizm ülkeleri ciddi etkilendi. Bu süreci doğru bir karneyle geçersek turizm açısından olumlu gelişmeler yaşarız. Bu süreç turizmle ilgili bir takım yenilikleri de beraberinde getirecek. Her şey dahil oteller tarzı turizm önemini yitiriyor. Doğa turizmi, sağlık turizmi gibi turizm anlayışı ön plana çıkacak. Bursa olarak bu konuda potansiyelimiz var. El birliğiyle turizmden daha fazla pay alabiliriz. Bu da Bursa’yı daha sağlıklı büyütecektir” ifadelerini kullandı.

“Örnek projelerle öne çıkabiliriz”

TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar da, “Artık güvenli şehirler kriterleri ve öncelikleri de değişiyor. Şu an tamamen hijyen ve sağlık güvenliğini ön planda tutan ve bu anlamda altyapısını büyük oranda tamamlayan şehirler güvenli şehir olacak ve ciddi fark yaratmaya başlayacak. Bazen bu krizleri fırsata çevirmek gerekebilir. Bursa da hijyen ve sağlık güvenliği anlamında örnek olmuş projelerle öne çıkabilir. Bu süreçte Bursa’nın doğa ve hava kalitesi anlamında ciddi kazanımları oldu, bunlar değerlendirilebilir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ile birlikte Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Aktaş, Kestel’de de yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu Bursa Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi’nin modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X