‘Geleceklerini kodluyorlar’

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin meslek öğretmenleri, koronavirüs sürecinde ülkelerine dönemeyen Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki yabancı öğrencilere robotik kodlama başta olmak üzere birçok konuda eğitim veriyor.

‘Geleceklerini kodluyorlar’

Mesleki eğitimdeki bilgi ve birikimi paylaşmanın kendileri açısından önemli olduğunu söyleyen Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Güllü, ‘Bu okulda pandemi nedeniyle memleketlerine gidememiş öğrencilerimiz var. İş birliği içerisinde 4 beceri atölyesi kuruldu. Atölyelerin kurulumu noktasında bizim de katkımız olmuştu. Öğrencilere kendi hayal dünyalarındaki etkinlikleri yapmaları konusunda yardımcı oluyoruz’ dedi.

56 ÖĞRENCİYE EĞİTİM…

Yabancı öğrencilerin öğrenmeye yönelik çok büyük talepleri olduğunu belirten Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkmen ise “Çocuklarımızın gözlerinin içine bakıyoruz, onlar geleceklerini kodluyorlar, tasarlıyorlar. Gençlerin ülkelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücüne, kendi kariyerlerini oluşturacakları bir insan gücü için çalışıyoruz” diye konuştu. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Atölye Şefi Semih Aydın da, yapılan iş birliği kapsamında, ülkelerine dönemeyen öğrencilere kendilerini geliştirmek adına eğitimler verdiklerini ve öğrencilerin eğitim alma konusunda istekli olduğunu söyledi. Aydın, “56 öğrenci eğitimlere katılıyor, 4 öğretmen olarak eğitim veriyoruz. Yaz dönemi boyunca da öğrenci sayısı 100’ü geçecek” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X