Geleneksel buluşma

Şu anda Atıcılar Olimpik Atletizm Stadı olarak kullanılan Bursa’nın ilk ok medyanı olan bölgede gerçekleştirilen organizasyonda sporcular putalarda (hedef) en yüksek puana ulaşmaya çalıştı.

Geleneksel buluşma

RECAİ UYSAL

Bursa Valiliği öncülüğünde yapılan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Bursa Valiliği Ulu Şehir Geleneksel Okçuluk Kupası Yarışmaları nefes kesti. Bursa’nın ilk ok meydanının olduğu ve şu anda Atıcılar Olimpik Atletizm Stadı’nın yer aldığı bölgede gerçekleştirilen organizasyonda sporcular kürsü için mücadele etti. 8 kulüpten 39 porcunun katıldığı Geleneksel Okçuluk Kupası’nda sporcular, yıldız ve genç kategorilerinde kürsü için ter döktü.

KÜRSÜ MÜCADELESİ

2 aşamada yapılan organizasyonda, sporcular ilk olarak yıldızlarda 20, gençlerde 30 metre mesafedeke sabit putaları (hedef) vurmaya çalıştılar. Sporcular, 3 seride yapılan 7’er ok atışında putalarda en iyi puanı yakalamaya çalıştılar. Ardından sporcular vur geç puta yarışmasında kürsü için mücadele etti. Yıldızlar 15, 30 ve 45, gençler ise 30, 45 ve 60 metredeki hedeflere atış yaparken, 2 yarış sonunda en iyi 4 sporcu ödüllendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X