Geleneksel sanatlar geleceğe taşınıyor

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan ve kentin değerlerinin evrensel değer haline gelmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, önemli bir kültürel etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.

Geleneksel sanatlar geleceğe taşınıyor

İki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören Ulusal Kültür Sanat Festivali bu yıl da 5-8 Nisan tarihleri arasında Bursa Kent Konseyi’nin organizasyonunda ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı’nda yapılacak.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarih başkenti Bursa’ya yakışır önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

24 İLDEN 110 SANATÇI

Bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Kültür Sanat Festivali’ne geçen yıla oranla daha fazla ilgi olduğunu dile getiren Başkan Altepe, 24 ilden 110 sanatçının katılımıyla 75 geleneksel el sanatının tüm yönleriyle Bursa’da sergileneceğini kaydetti. 

Merinos AKKM Fuar alanında açılacak 85’e yakın stantta, ahşap, bakır işleme, bıçakçılık, çini, oymacılık, ipek dokuma, hat sanatı, ebru ve minyatüre kadar 75 geleneksel el sanatının sergileneceğini vurgulayan Başkan Altepe, tüm sanatseverleri festivale davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X