Gelmiş geçmiş en büyük ‘fil yürüyüşü’

Güney Kore, son zamanlarda artan Kuzey Kore tehdidine karşı bir tür gövde gösterisi yaptı ve 100 F-16’yı havalanmaya hazır halde piste çıkardı.

Gelmiş geçmiş en büyük ‘fil yürüyüşü’

Güney Kore’nin Kunsan Hava Üssü, hava kuvvetleri yetkililerinin deyişiyle gelmiş geçmiş en büyük “fil yürüyüşüne (elephant walk) sahne oldu.

Güney Kore Hava Kuvvetleri’ne ait 100’e yakın F-16 savaş uçağı, tam yüklü olarak Kunsan Hava Üssü’nün pistinde hazır olarak sıralandı.

Bu “fil yürüyüşü”, bazı çevreler tarafından, son zamanlarda artan Kuzey Kore tehdidine karşı bir tür gövde gösterisi olarak nitelendirildi.

“Fil yürüyüşü”, askeri terminolojide, tehlike söz konusu olduğunda savaş uçaklarının mümkün ola en kısa sürede havada olmaları için tam yüklü olarak pist başında hazır olmaları anlamına geliyor.

Bu “yürüyüşler” aynı zamanda, pilotların takım çalışması yeteneğini artırma, askeri üslerde hava-yer reaksiyonunun ölçülmesi ve güç gösterisi gibi amaçlarla gerçekleştiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X