Gemide staj ölümle bitti

Bursalı elektrik mühendisi, staj yaptığı gemi Sri Lanka açıklarındayken iş kazası sonucu öldü. Cenazeyi almaya giden acılı aile, denizcilik şirketinden şikâyetçi.

Gemide staj ölümle bitti

Yıldırım ilçesinde oturan Siirt’li ailenin Elazığ’daki Fırat Üniversitesi’ni yeni bitiren oğulları Delil Arslan (24), yaklaşık üç ay önce bir denizcilik firmasında stajyer mühendis olarak çalışmaya başladı. Arslan ilk iş deneyiminin 3. günü olan 30 Eylül’de gemi Sri Lanka açıklarındayken, iddiaya göre elektrik akımına kapıldı. Gemi yönetimi, kurtarılamayan genç mühendisin cenazesini Sri Lanka’daki Hambantota Limanı’na bırakarak yoluna devam etti.

ACILI AİLE TEPKİLİ

25 Eylül’de İran’dan yola çıkarak Panama’ya doğru ilerleyen sıvılaştırılmış amnyak gazı yüklü gemideki ölüm, yine iddiaya göre aileye geç bildirildi. Arslan’ın yakınları cenazeyi teslim almak için Sri Lanka’ya gitti. Baba Cemal Arslan, şirketin kendilerine sürekli yanıltıcı bilgiler verdiğini belirterek, olay anında yakınında olan diğer mühendisle görüşmelerine ise ‘şokta’ olduğu gerekçesiyle izin verilmediğini söyledi. 

Acılı baba, ‘Gemi şimdi olayı gören şahit mühendisle birlikte başka limanlara doğru yol alıyor. Bu iş kapatılmak isteniyor’ dedi.

İHMAL KURBANI MI?

Delil Arslan’ın ihmal sonucu öldüğünü söyleyen yakınları da, “Gemi yönetimi bize Delil’in ampul değiştirirken elektrik çarpmasıyla hayatını kaybettiğini söyledi. Biz buna  nanmıyoruz. Çünkü Delil’in bir parmağı kopmuş. Vücudunun birkaç yerinde de patlak varmış. Çok yüksek voltajlı elektriğe maruz kalmış. Bize göre basit bir iş kazası değil. Bu olay bir iş cinayeti. Firmadan şikâyetçi olacağız” şeklinde konuştu.

CENAZE HALA GELMEDİ

Bir yandan oğullarını kaybetmenin acısını yaşayan Arslan ailesi, diğer yandan cenazeyi hâlâ Türkiye’ye getirememiş olmanın üzüntüsü içinde. Gelişmeleri yakından takip eden Elektrik Mühendisleri Bursa Şubesi yetkilileri, ‘Cenazenin bugün Türkiye’ye getirilmesi durumu var. Aile Siirt’li. Defin işlemi muhtemelen Siirt’te olacak. Aileler irtibat halindeyiz, yardımcı olmak adına gelişmeleri takip ediyoruz’ şeklinde konuştu.

Denizcilik şirketinden açıklama

Delil Arslan’ın ölümüne ilişkin, acilı aileden gelen suçlamalar üzerine denizcilik şirketinin yetkilileri yaptıkları açıklamada, ‘Olay, ambul değişimi sırasında düşen bir kablonun Arslan’ın sol sırt bölgesine değmesi sonucu yaşanmıştır. Merhum, elektrik şok sonucu vefat etmiştir. Cenaze hiçbir zaman sahipsiz bırakılmamış, gemi ilgilileri olarak yapılması gereken her husus eksiksiz yerine getirilmiştir’ denildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X