Gemlik atları marka olacak

Gemlik Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı bünyesinde yetiştirilen atlar için Türk Patent Enstitüsünden Coğrafi İşaret Belgesi alındı.

Gemlik atları marka olacak

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik Zeytini’nden sonra Gemlik’te yetişen atlar da Coğrafi İşaret Belgesi alarak ilçeye özel bir unvan kazandırmış oldu.

Gemlik Garnizon Komutanı Kd. P. Albay Namık Kemal Çil ve Erkan Başkanı Albay Aziz Sevimli, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli’yi makamında ziyaret etti. 

Albay Namık Kemal Çil ve Albay Aziz Sevimli yetiştirilen atlarla ilgili gelişmeyi paylaştı. Yıllardır Gemlik’te yetişen atların Harp Okulu ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevlendirildiğini belirten Garnizon Komutanı Namık Kemal Çil, “Bundan böyle özenle yetiştirilen seçkin atlarımızın anavatanı Gemlik olacak” diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Garnizon Komutanı Namık Kemal Çil ve Erkan Başkanı Aziz Sevimli’yi tebrik ederek, Gemlik’in zeytinden sonra atlarıyla da dünya markası olacağını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X