Gemlik Belediyesi’nde toplu sözleşme

Gemlik Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakata varıldı.

Gemlik Belediyesi’nde toplu sözleşme

CEMAL KIRGIZ

 

109 işçiyi kapsayan ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacak görüşmelerde taraflar, 82 maddenin tamamında uzlaşmaya vardılar. Dört oturum sonunda işçilere birinci yıl için yüzde 13 ikinci yıl için de yüzde 12 oranında zam yapıldı. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, sosyal haklarla birlikte belediye işçilerinin refah düzeyini yükseltecek bir anlaşma yaptıklarını ifade etti. 

Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin de güzel bir sözleşme imzaladıklarını ifade ederek, mutlu son ile bitmesinin coşkusunu yaşadıklarını söyledi.

ANLAŞMA DETAYLARI

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, anlaşma detayları konusunda bilgi verdi. 109 işçinin ilk yıl için yevmiyesi 80 lira altında olanlara 7 lira, 80-90 lira arasında olanlara 5 lira, 92 lira üzerinde olanlara da 4 lira seyyanen zam yapıldığını ifade eden Kadir Erol, kıdem zammının da ilk yıl için yüzde 13 oranında gerçekleştiğini ifade etti. 

Erol, 2. yıl için yevmiyelere seyyanen 6’şar lira zam yapıldığını kaydederek, kıdem zammının da yüzde 12 oranında imzalandığını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X