Gemlik Belediyesi’nin Gemport’taki hissesini Yılport aldı

Gemlik’te kurulu bulunan Gemport Liman İşletmesi’nin Gemlik Belediyesi’ndeki yüzde 13.38’lik hisseyi 103 milyon 322 bin liralık teklifle Yılport aldı.

Gemlik Belediyesi’nin Gemport’taki hissesini Yılport aldı

Gemlik’te 1987 yılında Gemlik Belediyesi ve Bursalı iş adamlarının iştiraki ile kurulan, 1992 yılında liman sektörü işine başlayan Gemport’un Gemlik Belediyesine ait yüzde 13.38’lik hissesinin satışı gerçekleştirildi. Gemlik Belediyesi Encümen Salonu’ndaki ihaleye Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Başkanlık etti. Yılport ve Borusan’ın teklif dosyası aldığı ihaley sürecinde, sadece Yılport teminat yatırdı. Kapalı zarf usulü ile yapılan ihalede tek teklif Yılport’tan geldi. Gemlik Belediyesi tarafından tahmini bedel 103 milyon 321 bin 890 TL olarak belirlenirken, Yılport AŞ’nin teklifi 103 milyon 322 bin TL oldu. Satış sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”Bu satışla birlikte yeni Gemlik’in inşası için çalışmalarımız hızlandıracağız” dedi.

Yılmaz, nisan ayında Gemlik Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda söz konusu satışın gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X