`Gemlik cazibe merkezi olacak`

Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan asırlık Yalı Konağı`nın restorasyon çalışmaları başladı. Altepe, Gemlik`in cazibe merkezi olmasına katkı koymayı sürdüreceklerini söyledi.

`Gemlik cazibe merkezi olacak`
CEMAL KIRGIZ
 
Gemlik Atatürk Kordonu’ndaki bir asırlık Yalı Konağı restorasyon çalışmalarında ilk harç kondu. Çalışmaların başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetler için ilçenin en güzel yerlerinden birinde Kültür Merkezi ve Sosyal Tesis kazandıracaklarını vurguladı.
 
Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız devam ettireceklerini belirterek Gemlik’e yönelik hizmet ve yatırımları anlatan Başkan Altepe, ilçenin cazibe merkezi olmasına katkı koymayı sürdüreceklerini kaydetti.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yönelik hizmet ve yatırımlarını anlatarak, alt yapı, spor tesisleri, dere rekreasyon çalışmaları, körfez temizliği, sosyal tesisler, arıtma tesisi ve çevreci etkinliklerin ardından tarihi binaların da geleceğe kazandırıldığını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, sırada tarihi Balık Pazarı Hamamı ve Cumalıkızık örneği Umurbey tarihi evlerinin restore çalışmaların olduğunu anlattı.
 
‘ALTEPE DÜNYAYA ÖRNEKTİR’
 
Tarihi mirasa sahip çıkma ve dönüşüm hareketinin Bursa’dan Türkiye’ye oradan da dünyaya sıçradığını vurgulayan ÇEKÜL Genel Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise, “Geçmişe ağlamamızın gereği yok. Bu bilinç ve dönüşüm kararlılığıyla adımlarımızı tarihimizi koruyarak, geleceğe taşıyarak atmak zorundayız. Kentler, çocuklarının geleceğine, yaşayanların sağlık ve eğitim sorunlarına, ulaşımına, yaşlılara verdiği değere bakarak büyük kentler olurlar. Tarihi mirasa sahip çıkıp, dönüştürmekte süreklilik, vefa, dikkat ve saygı ile mümkündür. Recep Altepe bu konuda dünyaya örnek bir Belediye Başkanıdır” diye konuştu.
 
YUNAN-HELEN MİMARİSİ
 
163 metrekarelik zemin üzerine oturtulmuş, Yunan-Helen mimarisindeki üç katlı, depo alanlı, çatı katı bulunan asırlık binada, yine Rum ve Ermeni ustaların yaptığı tarihi figür ve ahşap kaplamalar bulunuyor. Tarihi binanın restore çalışmalarının ise kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X