Gemlik Gübre’de grev var

Gemlik Gübre Fabrikası’nda çalışan 330 işçi, dün işbaşı yapmayarak grev başlattı.

Gemlik Gübre’de grev var

CEMAL KIRGIZ

Türk-İş’e bağlı Petrol İş sendikası temsilcileri ile Gemlik Gübre yetkililerinin geçtiğimiz mart ayından bu yana devam eden görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine sendika grev kararı aldı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, fabrika girişinde yaptığı açıklamada sözün bittiği yerde olduklarını söyledi. Özdemir konuşması, işçilerin attığı ‘direne direne kazanacağız’, ‘vur vur inlesin işveren dinlesin’ sloganları ile kesildi.

SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUZ

Gelinen noktada grev haklarını kullanma kararı aldıklarını dile getiren Özdemir, ”Grev hakkımızı kullanırken, sorumluluğumuzun bilincinde mücadele eden bir sendikayız. Ülkemiz zor bir süreçten geçerken grev kararını almamızı isteyen bizzat işverendir. Bizler sorumlu bir sendika olduğumuz gibi, işvereni de sorumluluğa davet ediyoruz” diye konuştu. Basın açıklaması sırasında polis fabrika önünde yoğun güvenlik önlemi alırken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Fabrika önündeki basın açıklamasında, Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Özdemir’in yanı sıra, Petrol İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan, Gemlik Baş Temsilcisi Muhittin Beyaz da hazır bulundu.

NİTRATLI GÜBRE YASAĞI OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİ

Teröristlerin patlayıcı yapımında ağırlıklı olarak kullandıkları nitratlı gübrenin satışının durdurulmasının ardından Gemlik Gübre Pazarlama ve Satış Genel Koordinatörü Bilal Yüksel, ”Şuanda fabrikalar durma noktasında. Bu sektöre faaliyet gösteren fabrikalarda yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor. Bizde de bine yakın işçi var. Fabrikayı önümüzdeki hafta durdurmayı planlıyoruz. Acil düzenleme yapılmazsa gübre sektörü biter” şeklinde açıklama yapmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X