Gemlik Körfezi Büyükşehir’le kurtuluyor

Gemlik ilçe merkezinden Narlı’ya kadar olan sahil şeridindeki su kirliliğinin önüne geçecek Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temelleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atıldı.

Gemlik Körfezi Büyükşehir’le kurtuluyor

İlki 6 ay sonra hizmete girecek tesislerin toplamda 80 milyon TL’ye mal olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Şu anda bu sahil şeridinde denize girilebiliyor fakat 1 yıl sonra burası her tür canlının yaşayabileceği hale gelecek. Sularına rahatlıkla girilebilen, kaliteli sahillere sahip olacağız. Pırıl pırıl bir Gemlik Körfezi göreceğiz” dedi. 

Törene Başkan Altepe ile birlikte katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, tarihi bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Dünün hayali olan işlerin bugün Büyükşehir’le birlikte gerçek olduğunu dile getiren, değeri milyonlarca TL olan 2 projenin de ilçe halkıyla buluşmaya hazırlandığını kaydeden Yılmaz, “Keşke Bütünşehir Yasası 20-30 yıl önce gelseydi de bu güzelim yerler katledilmeseydi” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) aracılığıyla projelendirdiği Gemlik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Küçükkumla Atıksu Arıtma Tesisleri’nin temelleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, DSİ Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın da katıldığı törenlerin ilki Küçükkumla’da gerçekleşti.

Burada yaptığı konuşmada yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak Küçükkumla Atıksu Arıtma Tesisi hakkında katılımcılara bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5500 metreküp gün kapasiteli tesisin 2016 yılı itibariyle kışın 7 bin 500 kişiye yazın da 25 bin kişiye hizmet vereceğini kaydetti.

Ekim 2017’de hizmete girecek tesisten 2036 yılında 55 bin kişinin faydalanacağını kaydeden Başkan Altepe, Manastır’dan Narlı’ya kadar olan sahil şeridinin yapılan bu yatırım sayesinde yüzde 100 saflık derecesine ulaşacağını vurguladı.

Başkan Altepe, Küçükkumla Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreninden sonra Gemlik’e hareket etti. Burada da yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak Gemlik Atıksu Arıtma Tesisleri’nin temelini atan Başkan Altepe, 21000 metreküp gün kapasitesine sahip tesisin tamamlandığında 138 bin kişiye hizmet vereceğini belirtti.

Başkan Altepe, “Gemlik merkez ile Manastır bölgesinin atık sularını rehabilite edecek ileri biyolojik arıtma tesisimiz, 2036 yılında yaklaşık 150 bin kişiye hizmet verecek. Şubat 2018’de ise açılışı yapılacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, temel atma törenlerinde yaptığı konuşmada, Bursa’nın sağlıklı kent olması yolundaki çalışmaları tüm ilçelerle birlikte hızla sürdürdüklerini ifade etti. Çalışmalar kapsamında, Gemlik merkez ile Manastır, Manastır ile de Narlı arasındaki bölgenin atık suyunu arıtacak tesislerin temelini atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Altepe, “Bağlantı elemanlarıyla birlikte sadece Gemlik’e bu projelerle yaklaşık 80 milyon TL’lik yatırım yapmış oluyoruz. İnşallah bu tesislerin ilki 6 ay içerisinde tamamlanacak ve bölgenin hayat standardının artmasında önemli katkıda bulunacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, konuşmasında, alt yapı ve çevre faaliyetlerinin önemine de değindi. Gelecek kuşaklara Temiz bir Bursa ve Gemlik bırakmak istediklerini, bu nedenle ‘kutsal olarak gördükleri’ alt yapı ve çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altepe, “Temiz çevre ve sağlıklı alt yapı konusundaki tüm eksikliklerimizi her geçen gün tamamlıyoruz. Bütünşehir Yasası’nın nimetlerinden bu konuda sonuna kadar yararlanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bütünşehir Yasası çerçevesinde sadece kendi dönemlerinde Gemlik’e 200 milyon TL’ye yakın yatırım yapıldığını kaydeden Başkan Altepe, “Alt ve üst yapısıyla, çarşılarıyla birlikte Gemlik, her geçen gün çağdaş kent olma yolunda ilerliyor. Sahillerimiz düzenleniyor, yollarımız yapılıyor. Sadece yol yatırımlarına 60 milyon TL harcadık. Her köşesinde ayrı bir güzellik yaşanıyor” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise Gemlik ve Kumla için tarihi bir gün yaşandığını dile getirdi.

Körfezin temizliği anlamında Büyükşehir Belediyesi tarafından devasa bir adım atıldığını ve bu uğurda milyonlarca TL’lik yatırım yapıldığını vurgulayan Yılmaz, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Dünün hayali olan işlerin bugün Büyükşehir’le birlikte tek tek gerçek olduğunu belirten Yılmaz, Bütünşehir Yasası’nın hizmete girmesiyle Gemlik’te de birçok şeyin değiştiğini, değişerek gelişimin sürdüğünü kaydetti.

Çevrenin insanlara Allah’ın bir emaneti olduğunu belirten Yılmaz, “Bugüne kadar sahillerimizi, mahallelerimizi adeta yaşanmaz hale getirmişiz. Bereket ki Bütünşehir Yasası var ve Büyükşehir bu alanlara da el atıyor ve ilçelerin kaderi değişiyor. Keşke Bütünşehir Yasası 20-30 sene önce çıksaydı da bu güzelim memleket katledilmeseydi” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X