‘Gemlik Körfezi’nde ekolojik sistem bozulacak’

TMMOB, Gemlik’te MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş’nin denizden su alma, derin deniz deşarjı projesine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ÇED uygunluğu vermesine tepki gösterdi.

‘Gemlik Körfezi’nde ekolojik sistem bozulacak’

DERYA DEMİR PINAR

Kurul adına konuşan Kimya Mühendisleri Oda Başkanı Rengin Demiröz, “Projeye göre soğutma prosesi, kullanılan deniz suyunun sıcaklığını, 10 santigrad arttıracak ve deniz suyu doğrudan deşarj yapıldığında sıcaklığı artmış olarak Gemlik Körfezi derin deniz deşarjı yoluyla denize verilmiş olacaktır. Bu projeyle körfez denizinin ekolojik yapısını bozacak önemli unsurlardan biri de, denizden su alma hatlarında deniz canlılarına yönelik üremesini engellemek üzere, klor ve klorlu bileşiklerin kullanılacak olması ve deşarj ile denize geri verilecek olması. Bu derin deniz deşarjıyla deniz suyunda sıcaklık artışı, ekolojik dengenin bozulması, deniz canlılarının çeşitliliği azalacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X