“Gemlik taşınıyor demek yanlış”

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan KHK’da, Gemlik’in depreme dayanıksız binalarında yaşayanların yeni yapılara taşınmaları öngörülüyordu.

“Gemlik taşınıyor demek yanlış”

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan KHK’da, Gemlik’in depreme dayanıksız binalarında yaşayanların yeni yapılara taşınmaları öngörülüyordu.

Söz konusu olan taşınma binlerce kişiyi kapsadığı için bu olay gazete manşetlerinde, televizyon haberlerinde ve internet medyasında ‘Gemlik taşınıyor’ başlıklarıyla yer aldı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz kendisini AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan’ın ziyaret ettiğini anlattığı bugünkü yazısında ‘Gemlik taşınıyor’ ifadesine de açıklık getirdi.

Milletvekili Aydın: Gemlik’i taşımak sözü yanlış olur!

Gündemde Gemlik var… Üstelik yalnızca Bursa’nın değil, yaygın medya ilgi gösterdiği için Türkiye’nin gündeminde de Gemlik yer alıyor.

İstanbul merkezli gazeteler Gemlik’in taşınacağı haberlerini her gün tam sayfa yayınlanmaya, televizyonlar Gemlik’ten canlı yayınlara devam ediyorlar.

Tüm bunlardan…

Gemlik için verilen kararın Türkiye için örnek olacağını anlıyoruz.

Yani..

Gemlik kararının emsal olacağı ve deprem riski taşıyan başka kentlerle ilgili de benzer uygulamalar yapılacağı anlaşılıyor. İzlenimimiz bu.

Konu…

AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan’ın birlikte yaptıkları ziyaret sırasındaki sohbetimizin de ana gündemiydi.

Öncelikle de…

Orman özelliği olmadığı halde ormanlık alan kabul edilen Manastır-Cihatlı arasındaki bölge için 2 dönemdir emek harcayan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’a kafa karışıklığına yol açan farklı açıklamaları anımsatıp işin aslını sorduk.

O da…

“Bu konuyu Gemlik’i taşıma diye anlamak yanlış olur” diye söze başladı. Sonra “Problem şu” deyip anlattı:

Yazının tamamı için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X