Gemlik ulaşımı masaya yatırıldı

Gemlik’in şehir içi ve Gemlik-Bursa arası trafiğini rahatlatmaya yönelik plan, proje ve görüşler, Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda ele alındı.

Gemlik ulaşımı masaya yatırıldı

CEMAL KIRGIZ

Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda BURULAŞ Otobüs Planlama Şefi Necati Parlak, 73 nolu Güzel Gemlik Otobüs ve Minibüsçüler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Ersel Dalgın ve yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu. Toplantıda, Atatürk Parkı yanındaki durakların durumu öncelikli olarak ele alındı. Hem şehir içi otobüslerinin hem de Gemlik-Bursa, Gemlik-Kurşunlu, Gemlik-Umurbey ve Gemlik-Kumla otobüslerinin garajı haline dönüşen bölgede yenilik gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, BURULAŞ yetkililerinin de görüşlerini alarak, şehir içi trafiği rahatlatacak düzenlemeleri yapacaklarını söyledi. 

‘AMAÇ TRAFİĞİ RAHATLATMAK’

Kooperatifin yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri’nin de görüşlerinin önemli olduğunu vurgulayan Refik Yılmaz, BURULAŞ yöneticilerinin, eski köyler ve eski beldelere giden otobüslerin terminal bölgesine alınarak, şehir içi trafiği rahatlatmayı amaçladıklarını bildirdi. Atatürk Parkı yanındaki çıkış noktasında sadece Gemlik-Bursa hattı otobüslerinin kalabileceğini anlatan Refik Yılmaz, çevredeki Kent Meydanı Projesi kapsamında kamulaştırılarak yıkılacak binalar ile bölgenin nefes alınacağını kaydetti. Yılmaz, BURULAŞ yetkililerinin önerilerinin kabul edilmesi durumunda, kooperatif ile işbirliği çerçevesinde konulacak ring seferleri ile mahalle statüsüne dönüşecek olan eski köylere ulaşımın yine kolay sağlanabileceğini ifade etti.

Kooperatif Başkanı Ersel Dalgın da, sadece eski belde ve köylere gidecek otobüs seferlerinin bile o bölgeden kaldırılmasının şehir içi trafiğini yüzde 60 oranında rahatlatacağını belirtti. Görüşlerin, ay sonunda yapılacak UKOME toplantısında ele alınarak, önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren uygulamaya konulabileceği açıklandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X