Gemlik zeytini için festival hazırlığı

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte düzenlediği ve bu yıl ikincisi yapılacak olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali hazırlıkları başladı.

Gemlik zeytini için festival hazırlığı

CEMAL KIRGIZ

21 Ekim Cuma günü başlayacak olan festival, 23 Ekim Pazar akşamı kapanış şöleni ile sona erecek. Festival, Zeytinin Başkenti Gemlik temasıyla ulusal ve uluslararası kamuoyunun karşısına çıkacak. Gemlik Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıda, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra, sponsor firma temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri program çalışması detayları üzerinde son rötuşları yaptılar. Bosna Hersek’in Zavidovici kentinin onur konuğu olarak ağırlanacağı festivale ayrıca Romanya, Yunanistan, Makedonya, Kosova ve Gürcistan’dan da ekipler davet edildi. Festival yürüyüşü 21 Ekim Cuma saat 16.00’da Ömer Halisdemir Parkı önünden başlayacak. 

ETKİNLİKLER

Uluslararası Halk Dansları gösterimleriyle renklenecek Gemlik Zeytini Festivalinde, ünlü Boşnak Böreği Gemlik Zeytini ve Gemlik Zeytinyağı eşliğinde vatandaşlarla paylaşılacak. Zeytin Hasat programı da organizasyonun en renkli etkinliklerinden birisi olacak. 22 Ekim Cumartesi ve 23 Ekim Pazar günü de devam edecek olan Gemlik Zeytini Festivali’nde ayrıca konserler, okullar arası şiir, kompozisyon, resim ve fotoğraf yarışması sergisi ve ödül töreni, Uluslararası ve Okullararası Satranç Şampiyonası yer alacak. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, “Zeytinin Başkenti Gemlik’te herkesin beğeneceği, zeytinimizin tanıtımına uluslararası düzeyde katkı sağlayacağı bir program için çalışıyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X