Gemlik zeytinine uluslararası festival

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları, ve sponsor firmalar ile birlikte organize ettiği ve bu yıl ikincisi yapılacak olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali başlıyor.

Gemlik zeytinine uluslararası festival

CEMAL KIRGIZ

‘Zeytinin Başkenti Gemlik’ temalı festivalin tanıtımı, Atatepe Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, dünyanın en kaliteli ve en lezzetli sofralık zeytininin Gemlik Zeytini olduğunu ifade etti. Yılmaz, üretimin artması, tüketimin yaygınlaşmasının yanı sıra, dünya çapındaki fuarlarda da Gemlik Zeytini’nin tanıtımı için çaba gösterdiklerini söyledi. 

Gemlik’teki zeytin kooperatifleriyle de ortaklaşa projeler geliştirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Şehrin en önemli değerini ortaya çıkarırken, uluslararası alanda da tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Birlikten güç doğuyor. Biz Gemlik olarak iki yıldır iktidarıyla, muhalefetiyle, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sanayici ve işadamlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle bu festivali yapıyoruz. Ortak hedeflere birlikte yürüyoruz” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim de festival programına ilişkin açıklamada bulundu. 20 Ekim Perşembe Akşamı Hemşeri Dernekleri Folklor Şöleni ile açılışın yapılacağını anlatan Serim, 21 Ekim Cuma günü de Park Tesisleri’ne Demokrasi Şehidi Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verileceği bir organizasyon ile festivali başlatacaklarını açıkladı. Festival yürüyüşü, resim, Şiir Kompozisyon yarışmasında derecelere girenlere ödüllerinin verilmesi, satranç turnuvası ile renklenecek festivalin ikinci gününde, Canan Karatay’ı ağırlayacaklarını bildiren Serim, Zeytin Hasat Şenliği’nin de cumartesi gününe renk katacağını söyledi. 

Yağhane ziyaretleri, çocuk oyunları şenlikleri, çeşitli sportif ve sanatsal etkinliklerin Bosna Gecesi ile devam edeceğini kaydeden Mukaddes Serim, 23 Ekim Pazar günü de tekne gezisi yapılacağını sözlerine ekledi. Gemlik Zeytininin 2003 yılından bu yana tescilli ve patentli olduğunu vurgulayan serim, Borusan sponsorluğunda Sanatçı Göksel’in konferans ve konseri ile renklenecek festival töreninin, plaket töreni ile son bulacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X