Gemlik’e termal tesis

Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik Belediyesi ile yaptığı termal tesis projesinin sondaj çalışmaları başladı. Tesisin, Türk hamamı ve kaplıcalarıyla ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Gemlik’e termal tesis

CEMAL KIRGIZ

Gemlik’in Terme eski kaplıca bölgesinde, içinde Türk hamamı kaplıcaları ve aile hamamlarıyla ilçe turizmine hizmet edecek termal tesis projesi start aldı. Bölgede daha önce jeofizik ve jeolojik etüt çalışmaları da yapılmıştı. Havuz ve kaplıca suyunun daha derin rezervi için yapılan sondaj çalışmalarının bir süre daha devam edeceği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Ercan Barutçuoğlu, jeolojik ve jeofizik etüt raporlarının ardından devam eden sondaj çalışması sonrasında, termal tesis projesinin ihaleye çıkacağını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’e çok önemli bir yatırım daha yaptığını ifade eden Ercan Barutçuoğlu, havuzları, termal tesisin Türk hamamı, kaplıcaları, aile ve bay-bayan kaplıca ve hamamları ile ilçenin turizme yönelik yüzünün önemli bir parçası olacağını vurguladı. 

CAZİBE MERKEZİ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek, alt yapı, dere rekreasyon çalışmaları, sosyal tesisler ve deniz kuşu seferlerinin sonrasında ilçenin marka değerini yükseltecek bir başka önemli yatırımın programa alındığını söyledi. Termal tesislerin ilçeye çok yakışacağını ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Termal Tesisleri’nin yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X