Gemlik’e yeni kimlik!

Gemlik’in deprem gerçeğine dikkat çeken Şükrü Deviren, “Gemlik’te birçok mahallede süratle boşaltılması gereken binalar var. 3 bin kişinin barınabileceği bir konteyner kent inşa edeceğiz. Devlet hastanesini misafirhane yapacağız. Ve sosyal alanlar ile kente yeni bir kimlik kazandıracağız” dedi.

Gemlik’e yeni kimlik!

ULAŞ GİRGİN

Yerel seçimlere sayılı günler kala başkan adaylarının çalışmaları hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gemlik Belediye Başkan Adayı Şükrü Deviren, Olay Medya’yı ziyaret etti. Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yöneticiler ve köşe yazarları ile bir araya gelen Şükrü Deviren, seçilmesi halinde kentte gerçekleştireceği hizmet ve projeleri paylaştı. Gemlik’in deprem gerçeğini unutmadan, kentin vizyonunu değiştirmeyi hedeflediklerini belirten Deviren, “Gemlik’te birçok mahallede süratle boşaltılması gereken binalar var. Ortaya somut veriler koymak gerekiyor. Çelik konstrüksiyondan yapılmış Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi var ve boş, atıl durumda bekliyor. Riskli mahallelerin içerisinde yer alan Yenimahalle’deki vatandaşlarımızın tahliyeyi kabul etmesi durumunda, onları hastanemizde misafir edeceğiz. Yine aynı hastanenin yakınındaki boş araziye konteyner kent inşa etmeyi planlıyoruz. Bu konteyner kent 3 bin kişinin barınabileceği, sağlık ocağı, kadın ve erkek hamamı bulunan, çocukların zaman geçirebileceği sosyal alanların ve kafeteryaların olduğu bir yerleşim olacak. Vatandaşlarımızı felaketi yaşamadan önce, sağlıklı şekilde bu kentte misafir edip oluşabilecek kötü sonuçları engellemeyi hedefliyoruz. Gemlik’te dönüşümü gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanımızdan da destek isteyeceğiz” diye konuştu.

“ŞEHRİN BİR KARAKTERİ OLMASI GEREKİYOR”

Trafik sorunuyla ilgili de konuşan Deviren, “Şehrin içinde park eden otobüs ve TIR’lar kentin trafik yükünü arttırıyor. İlçenin doğu ve batısında oluşturmayı planladığımız iki TIR garajı ile bu araçların şehrin içine girmelerini engelleyeceğiz. Girişi belli olmayan Gemlik’in eski girişini tekrar kullanılır hale getireceğiz. Ayrıca şehrin bir karakteri olması gerekiyor. Sahil şeridine peyzaj çalışmaları ve yeniden yapılanma ile farklı bir hava kazandıracağız. Kentte bir amfitiyatro var fakat bu alan doğru kullanılmıyor. Oraya insanların cüzi fiyatlara oturup vakit geçirebileceği bir seyir terası yapıp gün batımının keyfini çıkarabilecekleri bir sosyal alan oluşturacağız. Hemen devamında ise 2 buçuk dönümlük bir alan var. Orayı da gençlerimizin vakit geçireceği kafelerin olduğu mekanlara dönüştüreceğiz. Gemlik’in girişinde üniversitenin bulunduğu yerde bir kent lokantası, üstünde bir kent kafeteryası ve seyir terası oluşturacağız. Üniversiteye giden yolun hemen sol tarafında da bir hanımeli sokağı tasarlayıp insanımızın el emeği ürünlerini orada vatandaşın beğenisine sunmasını sağlayacağız. Tüm bu sosyal alanlar ile kente yeni bir kimlik kazandıracağız” dedi.

“YAŞAMI GEMLİK’TE YEŞERTECEĞİZ”

Kentin göbeğinde yaklaşık 3-4 senedir atıl şekilde duran AVM’yi kültür merkezine dönüştüreceklerini söyleyen Deviren sözlerine şöyle devam etti, “Kente Avrupai bir hava katmak istiyoruz. Orada 24 saat açık yeni nesil bir kütüphane yapacağız. İçinde sergi salonlarının da olduğu çok hoş bir yapı oluşturacağız. Diğer yandan Mustafa Bozbey başkanımız göreve geldiği zaman Bursa’nın çeşitli semtlerinde halk büfeleri bazında Gemlik zeytini satışı yapacağız. Ayrıca sosyal hayata dokunurken sokak hayvanları meselesini de es geçmemek gerek. Onlar için büyük kapsamlı bir barınma evi yapacağız. Tüm sokak hayvanlarına çip takılmasını sağlayacağız. Yaşamın kutsallığına inanan biriyim, Her canlının yaşamına saygı duymamız gerekiyor. Biz o yaşamı Gemlik’te yeşerteceğiz. Şehrin tüm imkanlarını vatandaşımız ve ilçemiz için avantaja çevireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X