Gemlik’i sarsan patlamaya dava

Gübre fabrikasında 1 kişinin ölümü 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamadan sorumlu tutulan 5 kişi Ağır Ceza’da yargılanacak.

Gemlik’i sarsan patlamaya dava

HALİL ÖZÇOBAN

Serbest Bölge’deki Gemlik Gübre Sanayi A.Ş. tesislerinde 19 temmuz 2015 tarihinde Amonyum Nitrat Sirkülasyon hattındaki tıkanma yüzünden oluşan basıncın yol açtığı patlamada Uğur Çavdar (32) yaşamını yitirmiş, Mustafa Karakol (28) ise yaralı kurtulmuştu.

‘TOPLU ÖLÜMLER OLURDU’

Patlamanın etkisiyle Gemsaz Bölgesinde bir çok ev ve işyerlerinin camları kırılırken, uzmanlar olayı ‘patlama fabrikanın amonyak bölümünde yaşansaydı 10 kilometrelik bir alanda canlı kalmaz, toplu ölümler olurdu’ şeklinde yorumlamıştı.

Yaşanan korkunç olayın üzerinden 5,5 ay geçti. Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşrturma tamamlandı. 

5 KİŞİ KUSURLU BULUNDU

Bilirki heyşetinin raporuna göre olayda kusurlu oldukları gerekçesiyle 5 kişi hakkında dava açıldı.

İş güvenliğiyle ilgili gerekli tedbirleri almadıkları öne sürülen fabrikanın iş bölümlerinden sorumlu Murat T. (40), Eyubi Ensari M. (58), Ali Galip K. (62), İbrahim Mesut H. (31) ve Gökşen T. (52) hakkında, ‘Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak’tan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bu kişiler, mart ayında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X