Gemlik’in atıkları dönüştürülecek

Çöpe giden ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve ayrılması işinin gerçekleştirilmesi için Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Sistem Atık Yönetimi Geri Dönüşüm Kâğıt Metal Cam Plastik Hurda Limitet Şirketi Yöneticisi Cumhur Kıl

Gemlik’in atıkları dönüştürülecek

CEMAL KIRGIZ

Gemlik merkezinin yanı sıra 20 mahallesinde sürdürülecek çalışma ilçedeki tüm site, apartman ve okulları da kapsıyor. İmza töreni sonrası 4 araçlık filo ile hizmet verecek olan şirket yetkilileri ve çalışanlarını ziyaret eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ambalaj atıklarının çöp olmadığını vurguladı. 

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Çöpe giden ambalaj atıklarını tekrar ekonomiye kazandırmanın yanı sıra, çevre kirliliğini de önlemek için bu hizmeti yeniden yaşama geçirdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Geri dönüşüm çalışması doğal kaynaklarımızı ve çevreyi korur. Yüzlerce yıl yok olmayan ve çevreyi kirleten plastik, naylon, cam gibi atıklar artık doğada kalmayacaktır. Ayrıca bu önemli çalışma enerji tasarrufu ve istihdam da sağlarken, küresel ısınmayı da yavaşlatmaktadır. Geleceğimizi geri kazanmak için Gemliklilerin de bu geri dönüşüm kampanyamıza destek olmalarını istiyoruz” dedi. 

İLK ETAPTA 900 KUTU

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’da, ilk etapta 900 adet geri dönüşüm kutusunu site, apartman ve okullara dağıtacaklarını ve kampanyayı bilgilendirme broşürleri ile destekleyeceklerini söyledi. 

Avcı, ayrı biriktirilen ambalaj atıklarının okul, apartman ve sitelere bildirilen gün ve saatlerde toplanacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X