Gemlikli balıkçı umduğunu bulamadı

Gemlikli balıkçılar 1 Eylülde başlayan avlanma sezonununda dün son kez denize açıldılar. Gemlikli balıkçılar 8 aylık avlanma sürecinde umduklarını bulamadıklarını söyledi.

Gemlikli balıkçı umduğunu bulamadı

CEMAL KIRGIZ

 

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer, 1 Eylül’de başlayan ve 15 Nisan’da sona eren avlanma sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şubat ayına kadar hamsi konusunda iyi bir sezon geçirdiklerini anlatan Hazer, bu tarihten sonra orta ve büyük balıkçı teknelerinin paydos ettiğini söyledi. Bu sezon istavrit, çinekop, palamut ve lüferin az olması nedeniyle büyük güçlük çektiklerini ifade eden Zeki Hazer, “Umduğumuz gibi bir sezon olmadı. Gemlik Körfezi’nde denize çıkan irili ufaklı 150 balıkçı teknesinin tamamı zarar etti. Trolle avlanmanın önüne geçilemezse, önümüzdeki yıllarda balık nesli tehlike altına girecek” dedi.

Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Hazer, tüm olumsuzluklara karşın umutlu olduklarını söyledi. Hazer, “Trolle ve lamba ile avlanmanın önüne geçilip, değnek mesafesi konusunda hassas olunursa, önümüzdeki yıl bol ve ucuz balık olabilir. Yaptırımların artmasını istiyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik, Kumla, Kurşunlu ve Güzelyalı’ya yaptığı arıtma tesisi de körfezin geleceği açısından bizleri mutlu ediyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X