Gemlikliler savaş gemisini gezdi

Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gemlik F-492 firkateyni ikinci kez Gemlik Körfezi’ne demir attı.

Gemlikliler savaş gemisini gezdi

1999 yılında geldiği Gemlik’te protokol ve vatandaşların ilgisi haline gelen Gemlik firkateyni, bir kez daha Gemliklilerin gündemindeki yerini almayı başardı. Donanma Kuvvetleri Komutanı Koramiral Veysel Köse ve Firkateyn Komutanı Dz. Kurmay Albay Hüseyin Tığlı’nın ev sahipliğinde halka açılan savaş gemisini önce Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Albay İbrahim Altınbaş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın yanı sıra şehit aileleri ve Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile protokol mensupları ziyaret etti. Gemlik Körfezi’nde iki gün kalacak olan TCG Gemlik F-492 firkateyni, sabah 10-00 ile akşamüstü 17.00 saatleri arasında halka açık kalacak.

Şehit aileleri ve gazilerin onuruna gemide verilen yemeğe protokol üyeleri de katıldı. Savaş gemisini gezdiren Dz. Kurmay Albay Hüseyin Tığlı, Kaymakam Cahit Işık ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a savaş ve savunma mekanizmaları ile radarlar ve güdümlü füzeler ile torpidolar hakkında bilgi verdi. Donanma Kuvvetleri Komutanı Koramiral Veysel Köse, Gemliklilerin misafirperverliği ve ilgisine teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Personelin geminin ismini alan ilçeyi tanımaları açısından önemli bir ziyaret olduğunu anlatan Köse, firkateynde ilçe halkını da ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X