Gemlik’te Bosna gecesi

Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Bosna Gecesi ile devam etti.

Gemlik’te Bosna gecesi

CEMAL KIRGIZ

Festivalin Onur Konuğu olarak ilçeye davet edilen Zavidovici Kenti Belediye yönetimi ve sanatçılardan oluşan ekipleri, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında coşkuyla karşılandılar. 

Yunanistan’ın Neo Kios, Romanya’nn Navodari Kenti ile birlikte Gemliklilerle buluşan Bosna Hersek’in Zavidovici kenti heyeti, Sevdalinka ve Boşnakça İlahiler ile halkı coşturdular. Boşnakça Halk Oyunları Türküleriyle renklendiren halk dansları ekibi ayakta alkışlandı. 

Gemlik’te birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları Yunanistan, Romanya ve Bosna Hersek ekipleriyle birlikte dünyaya iletilirken, vatandaşlara dağıtılan Boşnak Böreği de günün sürprizi oldu.

ODTÜ KKTC kampüsünde düzenlenen ve 28 ülkeden 1300 projenin yarıştığı, bilimsel proje kategorisinde dünya ikincisi olan Gemlik Hisar Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri Hatice Özgüneş ve Ömer Çolak’ta festivalde plaket ve zeytinlerle ödüllendirildiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X