Gemlik’te çocuk meclisi kuruldu

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Kent Konseyi bünyesinde “Çocuk Meclisi” kuruldu.

Gemlik’te çocuk meclisi kuruldu

Kent Konseyi bünyesinde Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve Engelli Meclisi’nin ardından Çocuk Meclisi de kuruldu. İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Çocuk Meclisi, ilk toplantısı yaptı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Böylesine renkli bir tablo ile karşılaşmak beni çok mutlu etti. Sizler geleceğin Türkiye’sinin umut ışıklarısınız, sizlerden gelecek istekleri emir telakki ederiz. Sizin gözünüzden Gemlik nasıl görülüyor, eksiklikler nelerdir, size göre hangi alanlandaki projelere öncelik vermeliyiz bunları belirleyeceğiz. Kent Konseyi’nin sizlere sunduğu bu güzel imkanlardan yararlanın. Ben sizlerin ortak akıl ile Gemlik adına çok güzel projelere imza atacağınıza eminim. Tenkit her vatandaşın hakkı, ancak sizler eleştirilerinizi yaparken projelirinizi de dile getirin. Başta Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Çocuk Meclisi’nden sorumlu yürütme kurulu üyesi Halil Gemici’yi bu güzel teşekkülden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra çocuklar sıra ile düşüncelerini dile getirdi. Yapılan seçimlerde Boran Deniz Çocuk Meclisi başkanlığına, Zehra Becerikli başkan yardımcılığına, Kaan Emre Güreşçi sekreterliğe seçildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X