Gemlik’te eğitime destek

Gemlik Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıklı olmadığı ifade edilen 52 yıllık eski binası, belediye tarafından yarıyıl tatilinde yıkıldı.

Gemlik’te eğitime destek

CEMAL KIRGIZ

 

Gemport tarafından 2012 yılında yapımına başlanıp kaba inşaatı tamamlanan yeni binanın 2014 yılından sonra yarım kalan kısmının tamamlanma işini Bursa Valiliği üstlendi.

Gemlik Belediyesi’nin destekleri ile devlet tarafından inşaatın kısa sürede tamamlanması ve iç teşrifatının da bitirilmesinin ardından, 2016 yılının Şubat ayı başında yeni okulda eğitime başlandı. Yeni binanın hizmete girmesiyle bahçenin ortasında kalan eski binanın yıkım işlemi de, öğrenciler yarıyıl tatilindeyken gerçekleştirildi.

SPOR SALONU DA YAPILACAK

Eski binanın yıkılmasından sonra Gemlik Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarını takip eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemport Gemlik Anadolu Lisesi’ne öncelikle güzel bir bahçe düzenlemesi yapacaklarını ifade etti. Yılmaz, daha sonra da okula spor salonu kazandıracaklarını kaydetti.

Okul bahçesini çevreleyen 1965 yılından kalma korkulukların da değiştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, diğer okullara olduğu gibi binlerce mezunu olan eski adıyla Gemlik Lisesi’ne de, belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X