Gemlik’te gergin meclis

Gemlik Belediyesi Ekim ayı meclisinin ilk oturumunda 2016 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gemlik’te gergin meclis

CEMAL KIRGIZ 

Belediye meclisi dairelerden gelen teklifleri komisyona gönderirken, komisyon raporları da oy birliğiyle kabul edildi. Önergeler kısmında da Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve AK Partili meclis üyeleriyle CHP’lilerin Cem evine asansör ve çatı yapımı önerisi kabul gördü.

Eski papaz okulu olarak kullanılan ve bir dönem kent müzesi olarak düşünülen İmam Hatip Okulu’nun hafız yetiştirilmesi için müftülüğe tahsisi de CHP’lilerin ret oyuna karşın AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Sahil dönüşümü ve termal projesi konusunda CHP’lilerin önergesine de AK Partili Ercan Barutçuoğlu yanıt verdi. 

Termal tesis projelendirme çalışmalarında sona gelindiğini belirten Barutçuoğlu, sahil dönüşüm projesi kapsamında oşinografik çalışmaların da tamamlandığını bildirdi. Tespit çalışmaları sonrasında marina, balıkçı barınakları ve sosyal tesis alanlarının belirleneceğini ifade eden Ercan Barutçuoğlu, çalışmaların meclis üyeleriyle paylaşılacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın Türkiye ve Gemlik’in eski haliyle şu anki durumunu slayt gösterimiyle sunması üzerine ortam gerildi. Tartışmalar üzerine AK Partili bazı üyeler salondan çıktı ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz oturumu kapattı. MHP’li Osman Doğan ve CHP’li Özgür Aksoy bir süre daha kürsüden konuşarak, meclisi terk eden AK Parti grubunu eleştirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X