Gemlik’te hamsi festivali

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Giresunlular, Gemlik Samsunlular, Gemlik Artvin Şavşatlılar ve Gemlik Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Dernekleri ile birlikte organize ettiği, ‘Gemlik Hamsi Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı.

Gemlik’te hamsi festivali

CEMAL KIRGIZ

 

Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mangal başına geçip hamsi pişirdiler. Gemlik Belediyesi Kapalı Pazaryeri’ndeki festivalde 1,5 ton hamsi yaklaşık üç saat içinde tüketildi. Festivale Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi de önemli destek verdi. 6 gün sürecek festival kapsamında Karadeniz yöresine özgü etkinlikler, konserler ve folklor gösterileri yer alacak.

Gemlik’teki yöresel dernek başkanlarına da teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sosyal barışın sağlanmasının yanı sıra siyasi ve ticari huzurun inşa edilmesinde de yöresel derneklerin önemine işaret etti. Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Uslu da, “Hamsi Festivali Gemlik’te canlanıyor” diyerek emeği geçenlere de teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X