Gemlik’te Hemşeri Şenlikleri

Gemlik Belediyesi’nin bu yıl Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile birlikte organize ettiği Geleneksel Hemşeri Dernekleri Şöleni başladı. Kardeşlik, Dostluk, Barış ve Dayanışma Yürüyüşü ile başlayan 6. Geleneksel Hemşeri Şenlikleri, bu akşam sona erecek.

Gemlik’te Hemşeri Şenlikleri

CEMAL KIRGIZ

Çok sayıda davetlinin de katıldığı şölenler, Gemlikliler tarafından büyük ilgi gördü. Şenlik yürüyüşünü, davul zurnalı kutlamalar ve çeşitli organizasyonlar renklendirdi. Halayların, horonların, çiftetellinin, sıra gecesinin, zılgıtların, zeybek ve kemençenin iç içe büyük bir coşkuyla ortak olduğu festivalde, yöresel tatlar da her türlü damak zevkine hitap etti. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkında açılan stantlarda yöresel dernekler hem geleneksel kıyafetleri ile vatandaşlara hizmet verirken, hem de yöresel yemeklerini sergilediler.

KADINLARA EŞLİK ETTİ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yöresel yemek yapan kadınlara eşlik ederken, yöresel derneklere seslendi. Yılmaz, “Birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimizle olan kardeşlik ve beraberlikleri daha çok pekiştireceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X