Gemlik’te içme suyu problemi bitecek

160 Milyon TL değerindeki Büyük Kumla Barajı’nın yapımı hızla sürerken, barajdan sağlanacak sağlıklı içme suyunu 5 bin tonluk depoya bağlayacak olan isale hattının çalışmaları da başladı.

Gemlik’te içme suyu problemi bitecek

CEMAL KIRGIZ

46 kilometrelik alana gidecek olan hat kapsamında başta Gemlik olmak üzere, Kumla, Narlı, Karacaali, Umurbey, Kurşunlu ve mahalleye dönüşen tüm bölgeler faydalanacak. Gemlik’in 50 yıllık içme ve sulama suyu problemini kökten çözecek olan dev yatırımın 29 Ekim 2016 tarihinde hizmete girmesi hedefleniyor.

SAĞLIKLI SU

Cumhuriyet Mahallesi Manastır Mevkiindeki çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, dev yatırım tamamlandığında ilçenin damacanalardan daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını vurguladı.

Barajdan depolara aktarılacak suyun isale hattı çalışmalarının devam ettiğini belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bir buçuk yıl içinde ilçenin mevcut kireçli su kullanımından daha yumuşak ve daha sağlıklı içme suyuna kavuşacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X