Gemlik’te istihdam buluşması

Gemlik’te ‘İş sizi çağırıyor’ sloganıyla istihdam fuarı açıldı. 45 firmanın katıldığı Gemlik İnsan Kaynakları Ve İstihdam Buluşması vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Gemlik’te istihdam buluşması

CEMAL KIRGIZ

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik İşkur, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ve Gemlik Ticaret Borsası işbirliği ile ve 45 firmanın katıldığı, Gemlik İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması açıldı.

‘İş Sizi Çağırıyor’ sloganıyla gerçekleştirilen iki gün sürecek program vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, “Bireylerin topluma girmesi ve sosyal yaşantılarını güçlendirmesi için işgücünü arz edenler ile talep edenleri, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde bir araya getirerek, insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki işbirliği sağlanarak istihdamın ortadan kalkması gerekiyor” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, “Hepimiz çalışan, üreten büyüyen Türkiye’nin mensuplarıyız. Ülke olarak en güçlü kaynağımız üreten ve çalışan insanlarımız. Bugün, fuarımızda çalışmak isteyen ile işçi arayan kardeşlerimizi bu vesile ile bir araya getirmiş oluyoruz. Türkiye hızla büyüyor. Buna ayak uyduracak, çağı yakalayacak kardeşlerimize ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri firma stantlarını tek tek gezerek, iş başvurusunda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması özel eğitim programları ile iş gücünü arz ve talep eden kişileri iş piyasası hakkında bilgilendirmek, istihdama girişlerini kolaylaştırmak ve rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermenin yanı sıra nitelikli iş gücü temininde yardımcı olmayı amaçlıyor.

EKONOMİK GELİŞİME KATKI

Yazaki Otomotiv Genel Müdürü Metin Türk, ‘Gemlik’te İstihdam ve İnsan Kaynakları Buluşması’na katıldığımız için çok mutluyuz. Yazaki Otomotiv Gemlik fabrikası olarak 14 yıldır Serbest Bölge’de faaliyet gösteren fabrikamızda şu anda yüzde 60’ı bayan olmak üzere 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayarak hem Gemlik’in hem de Bursa’nın endüstriyel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmanın gururunu taşıyoruz. Önümüzdeki aylarda gelecek olan yeni projeler dahilinde istihdamlarımız devam edecek olup, verimli, kaliteli ve kârlı üretimimizle her geçen gün daha da büyüyerek ilerlemeyi ve ülkemizi hem Avrupa’da hem de dünyada en iyi şekilde temsil ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X